16 Paź

Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów

Jeśli szukacie przepisu na szybką, rozgrzewającą i pożywną zupę to ten przepis sprawdzi się w 100%

Składniki (na 4 porcje):

- 1 cebula (ok. 160 g),

- 2 ząbki czosnku,

- 2 łyżki oliwy z oliwek (20 g),

- 1 pełna szklanka soczewicy czerwonej (200 g),

- 2 liście laurowe,

- pół łyżeczki suszonego tymianku,

- 1 puszka pomidorow krojonych, bez skórki (400 g),

- 1 litr bulionu warzywnego,

- sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

1. Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie z oliwek.

2. Dodać do garnka z pozostałymi składnikami i gotować 30-40 minut.

3. Dla miłośników bardzo intensywnych, ostrych i wyrazistych smakow można doprawić harrisą.

4. Można ją podać z dodatkiem jogurtu naturalnego i natki pietruszki.

Smacznego!

 

Kaloryczność: 300 kcal/porcja

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ