27 Luty

Gulasz wieprzowy z kaszą i fasolką szparagową

Kto ma ochotę na pyszny, pożywny obiad w ten mroźny dzień?

Składniki:

- 80 g surowej szynki wieprzowej

- 1 łyżeczka oleju rzepakowego uniwersalnego

- 1 szczypta soli

- 1 szczypta pieprzu czarnego mielonego

- 1 sztuka ziela angielskiego

- szczypta przyprawy papryka mielona

- 1 łyżeczka mąki pszennej

- 1 łyżeczka musztardy

- ½ woreczka kaszy jęczmiennej (50 g)

- 200g fasolki szparagowej mrożonej.

 

Sposób przygotowania:

1. Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać sól, pieprz, ziele angielskie i paprykę mieloną.

2. Podsmażyć na łyżeczce oleju i zalać wodą lub bulionem.

3. Dodać musztardę i gotować do miękkości mięsa.

4. Doprawić do smaku.

5. Zagęścić mąką.

6. Kaszę i fasolkę ugotować według przepisu na opakowaniach.

 

Kaloryczność posiłku to 480 kcal

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ