04 Wrze

Papryka faszerowana

Pomysł na smaczny i efektowny obiad!

Składniki:

- 100 g szynki wieprzowej,

- 1 ząbek czosnku,

- szczypta pieprzu czarnego,

- 3 łyżeczki oleju rzepakowego,

- 1 średnia papryka czerwona,

- 1 łyżka ryżu białego,

- 1 pomidor,

- 50 g cukini.

 

Sposób przygotowania:

1. Szynkę zmielić, przyprawić i podsmażyć na oleju.

2. Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu.

3. Oczyścić paprykę z nasion.

4. Cukinię i pomidora pokroić w kostkę.

5. Wszystkie składniki wymieszać i napełnić paprykę farszem.

6. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15 min.

 

Kaloryczność: ok. 350 kcal.

SMACZNEGO!

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ